Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στη λιτότητα και στην ανεργία

84

Την πολιτική της λιτότητας που γέμισε την Ευρώπη με στρατιές ανέργων κατήγγειλε σε Ομιλία του στις 19/1/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατά τη συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων»

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλά για την κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινωνικό τριπλό Α ενώ ακόμη και τώρα συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική της λιτότητας που γέμισε την Ευρώπη με στρατιές ανέργων και με 120 εκατομμύρια φτωχούς. Μια πολιτική που έστειλε τη νέα γενιά στη μαζική ανεργία και στην υποαπασχόληση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή διέλυσε το κοινωνικό κράτος και το συνταξιοδοτικό σύστημα”.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε: “Ταυτόχρονα σε χώρες με μνημόνια, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία πετσοκόπηκαν μισθοί και συντάξεις. Μάλιστα στην Ελλάδα η τρόικα δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα της σύναψης συλλογικών συμβάσεων”.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Αν θέλετε λοιπόν κύριοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κοινωνική Ευρώπη αφήστε τα μεγάλα λόγια και τις περίφημες διασκέψεις και εγκαταλείψτε τη λιτότητα και τα μνημόνια. Καταργείστε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Υιοθετείστε πολιτικές για δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου. Εγκαταλείψτε την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Στηρίξτε τον πανευρωπαϊκό ενιαίο μισθό”.

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/IDehBMr8DS8