Νότης Μαριάς: ” Τέλος στην ενεργειακή φτώχεια”

0
171

Η καταγγελία του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Καθώς η χώρα έχει παγώσει λόγω του υπερβολικού ψύχους ιδιαίτερα επίκαιρη αποδεικνύεται η πρόσφατη παρέμβαση-καταγγελία του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα καθώς και για ζητήματα ασφαλείας κατά την παροχή φυσικού αερίου στις χώρες της Ε.Ε.

Έτσι μιλώντας στις 13/12/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το ζήτημα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνδυαστεί με τη θέσπιση αυστηρότερων όρων ασφαλείας, ειδικότερα λόγω των συχνών ατυχημάτων που συμβαίνουν με την παροχή φυσικού αερίου», σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Šefčovič του είπε «ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ελέγξει τους κανονισμούς ασφαλείας των εγκαταστάσεων της παροχής φυσικού αερίου από το δίκτυο των παρόχων στα νοικοκυριά, στις πολυκατοικίες και στα διαμερίσματα στα διάφορα κράτη μέλη της Ένωσης», γεγονός ιδιαίτερα επίκαιρο για την Ελλάδα ενόψει της πρόσφατης αμφιλεγόμενης και προβληματικής νομοθετικής ρύθμισης για την εγκατάσταση ατομικής θέρμανσης με φυσικό αέριο στα διαμερίσματα διαφόρων πολυκατοικιών.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον, η Ένωση πρέπει να αναπτύξει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενισχύοντας την ενεργειακή πολιτική των κρατών μελών, παίρνοντας μέτρα ταυτόχρονα για το χτύπημα της ενεργειακής φτώχειας».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Στην Ελλάδα εξαιτίας της μερκελικής λιτότητας και των μνημονίων, το 70% των νοικοκυριών αδυνατούν να διατηρήσουν την κατοικία τους ζεστή, εξαιτίας της υπερβολικής φορολόγησης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αναγνώρισε όμως η Επιτροπή ότι η Ελλάδα μπορεί να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στο πετρέλαιο θέρμανσης. Γιατί λοιπόν δεν το πράττει η Ελληνική κυβέρνηση; Γιατί αφήνει τον Ελληνικό λαό να παγώσει;»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/ZGX2vS9209g

ΣΤ