Έναρξη συνόδου Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο (τα θέματα)

0
125

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο την αλλαγή του τίτλου της συζήτησης της Τετάρτης με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ που πλέον θα αφορά την «κατάσταση στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων των επικοισμών». Η προφορική ερώτηση για το αναθεωρημένο σχέδιο της Γερμανίας για την καθιέρωση οδικών τελών μεταφέρθηκε στις συζητήσεις της Τετάρτης.
Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη
Τρίτη
Κατόπιν αιτήματος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ο τίτλος της απογευματινής συζήτησης με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής για τις προοπτικές επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μέση Ανατολή άλλαξε και πλέον θα αφορά την «κατάσταση στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων των επικοισμών».

Τετάρτη

Κατόπιν αιτήματος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών η προφορική ερώτηση και συζήτηση για την έγκριση από την Επιτροπή του αναθεωρημένου σχεδίου της Γερμανίας για την καθιέρωση οδικών τελών η οποία είχε αρχικώς προβλεφθεί να γίνει την Πέμπτη μεταφέρθηκε και προστέθηκε ως πέμπτο σημείο στην ημερήσια διάταξη της Τετάρτης το απόγευμα.

Πέμπτη

Οι εργασίες της ολομέλειας θα ξεκινήσουν νωρίτερα την Πέμπτη το πρωί, στις 8.30πμ (ώρα Γαλλίας), προκειμένου να έχουν οι πολιτικές ομάδες περισσότερο χρόνο αγόρευσης.

Απερχόμενοι ευρωβουλευτές

Ο Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές, Γερμανία) παραιτήθηκε από τη θέση του ευρωβουλευτή στις 11 Φεβρουαρίου 2017.