Ε. Καϊλή:Σημαντικό βήμα για την άρση των διακρίσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η ευρωβουλευτής Έρευνας και Ενέργειας, κατάφερε να διασφαλίσει, ότι όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. θα έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών άλλων χωρών.

0
117
Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή (στο βήμα) μιλά σε εκδήλωση του SD40, Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 Με πρωτοβουλία της Ομάδας της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργανώθηκε η πρώτη εκδήλωση του SD40 εκτός Βρυξελλών, με την συμμετοχή του Προέδρου της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D) Gianni Pitella, του αντιπροέδρου του S&D Knut Fleckenstein καθώς και νέων Ελλήνων πολιτικών, νέων ευρωβουλευτών του S&D . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Ενιαίας Ψηφιακής Ευρωπαϊκής Αγοράς πέτυχε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ως εισηγήτρια της γνωμοδότησης για τον κανονισμό αντιμετώπισης των διακρίσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Το νομοσχέδιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πρακτική του “geo-blocking”, που συνίσταται στον αποκλεισμό πελατών από συναλλαγές στο διαδίκτυο ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να παύσει τις διακρίσεις εις βάρος των καταναλωτών λόγω εθνικότητας, τόπου κατοικίας ή μέσου πληρωμής. Η ευρωβουλευτής, ως η εισηγήτρια εκ μέρους της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, κατάφερε να διασφαλίσει στο κείμενό της, ότι όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. θα έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών άλλων χωρών, χωρίς πλέον να ανακατευθύνονται σε άλλες ιστοσελίδες, ή να πληρώνουν διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊόν.

Όπως δήλωσε η Εύα Καϊλή “Η υπερψήφιση της γνωμοδότησής μου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την Ενιαία Αγορά, βάζοντας τέλος στις διακρίσεις μεταξύ καταναλωτών, εξαιρετικά σημαντικό για τους Ευρωπαίους, αλλά ιδιαιτέρως για τους Έλληνες πολίτες, αφού πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους, χωρίς το φόβο να μην γίνουν αποδεκτές, μια δυσάρεστη εμπειρία που λόγω και των capital controls αντιμετωπίζουν πιο συχνά οι Έλληνες”. Η ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι “επιχειρούμε να βελτιώσουμε πρακτικά την ζωή των συμπολιτών μας, και μάλιστα, να διασφαλίζουμε ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα που θα προκύπτουν από τις συναλλαγές αυτές θα παραμένουν στην Ε.Ε. όπου έχουμε υψηλό επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων.”
Ν.Μ.