Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Καμμένου: Αξιοθρήνητες οι δηλώσεις του

0
144

Του επιστρέφουμε τις ανήθικες εκφράσεις για τη χώρα μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική η Τουρκία εστιάζοντας τις επιθέσεις της κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αφορμή τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια για τους τρεις άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους το 1996 αλλά και τη δήλωσή του ότι «δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά τα καουμποϊλίκια δεν περνάνε».

Με μια προκλητική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάνει λόγο για «προκλητικές και αξιοθρήνητες αναφορές» και «ανήθικες εκφράσεις εναντίον της χώρας μας και του τις επιστρέφουμε».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Η γλώσσα, ο τόνος καθώς και οι παράλογες αναφορές, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ Καμμένου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, είναι αξιοθρήνητες.

Καταδικάζουμε τις αβάσιμες, ακατάλληλες καθώς και ανήθικες εκφράσεις του εναντίον της χώρας μας και του Πρoέδρου μας και του τις επιστρέφουμε.

Είναι τόσο λυπηρό το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο, με τέτοια έλλειψη σεβασμού της δικαιοσύνης και απόλυτη αδιαφορία για τους πιο βασικούς κανόνες ευγένειας σε διεθνές επίπεδο, που αγνοεί τις κύριες διμερείς πράξεις που αφορούν την παράνομη μετανάστευση, καταλαμβάνει το αξίωμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, καθώς και την περιοχή μας.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές για μια ακόμη φορά να ενεργήσουν δεόντως με υπευθυνότητα και να απόσχουν από τις δηλώσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ατμόσφαιρα συνεργασίας που προσπαθούμε να επιτύχουμε μεταξύ των δύο χωρών».

 

 

http://www.protothema.gr/