Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη για τις συνεχείς προκλητικές αντιευρωπαϊκές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

0
125

«Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις συνεχείς
προκλητικές αντιευρωπαϊκές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων»

Ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες απειλεί ανοικτά την Ευρώπη με μαζικές αποστολές προσφύγων και μεταναστών, έκανε την ακόλουθη ερώτηση.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με άνοιγμα των τουρκικών συνόρων.   Που σημαίνει κατά τον Τούρκο αξιωματούχο, ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάθε μήνα.
Οι αρνητικές και εν πολλοίς προκλητικές αυτές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της από Τούρκους αξιωματούχους. Και μπορεί να θεωρηθούν ως απάντηση στη σαφή και ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη.
Αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία θα περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση και η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ερωτάται η Επιτροπή:
– Είναι σε γνώση της οι παραπάνω δηλώσεις και πώς τις σχολιάζει;
– Πώς προτίθεται να βοηθήσει τα κράτη μέλη που θα επιβαρυνθούν δραματικά από μία κατάρρευση της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες;»