«Η μαρτυρία της»: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σόφια με πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

0
75

«Η μαρτυρία της»: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σόφια με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Βούλγαρου σκηνοθέτη Ιβάν Νίτσεφ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, 8 Μάρτη, στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, στη βουλγαρική πρωτεύουσα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα γίνεται σήμερα, 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη Σόφια. Στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η μαρτυρία της» που γύρισε ο γνωστός Βούλγαρος σκηνοθέτης, Ιβάν Νίτσεφ.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται, με βάση και τη μαρτυρία της ίδιας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, το πώς μετανάστευσε από την πατρίδα της τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, πώς οργάνωσε τη ζωή και τη δράση της εδώ, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον της το 2008, τους ανθρώπους που την στήριξαν τις πρώτες πολύ δύσκολες ημέρες και όλο το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης που είχε αναπτυχθεί γύρω της.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή του Βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Βουλγαρικής Ραδιοτηλεόρασης (ΒHT) και των εταιρειών CINEMASCOPE και LUMIERE. Το  σενάριο επιμελήθηκαν η Τατιάνα Γκρανίτοβα και ο Γιούρι Ντάτσεφ. Οπερατέρ της ταινίας είναι ο Τσβετάν Νετκόφ, ενώ την μουσική έγραψαν οι Στέφαν Δημητρόβ και Πλάμεν Βελίνοφ.

Η πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε συμβολικά να γίνει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η ίδια η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν και προσωπικότητες της πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της Βουλγαρίας.