“Η επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας: Επενδύσεις-Καινοτομία-Ανάπτυξη” το θέμα του συνεδρίου “Capital + Vision”

0
282

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πολυσυνέδριο ”Capital + Vision 2017”, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το «Κεφάλαιο» και το capital.gr

Το φετινό πολυσυνέδριο έχει ως θέμα: «Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Επενδύσεις-Καινοτομία-Ανάπτυξη» και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.

Οι θεματικές ενότητες του βασικού συνεδριακού κορμού καλύπτουν πληθώρα θεμάτων σχετικά με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα: Τράπεζες: η πρόκληση των «κόκκινων δανείων» – Ευκαιρίες και προοπτικές, Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ξένες επενδύσεις και τα δομικά εμπόδια, Το φορολογικό περιβάλλον και η επίδραση στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, Καινοτομία- Τεχνολογία- Internet of Things: Η ευκαιρία της Ελλάδας και οι μεγάλες επενδύσεις, Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και Ενέργεια- Οι προκλήσεις και ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακό σταυροδρόμι.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιος Σταθάκης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ομιλητής του επίσημου δείπνου, που θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας του πολυσυνεδρίου, θα είναι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Γενς Πλέτνερ και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι: Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ernst Welteke, πρώην Πρόεδρος, Deutsche Bundesbank, Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Dieter Straub, Head of Corporate & Bank Unit, Investment Team for Greece, European Investment Bank (EIB), Μιχαήλ Μασουράκης, Επικεφαλής οικονομολόγος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ., Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Βασίλειος Τσολακίδης, Πρόεδρος, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE), Θεόδωρος Πανταλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ATTICA BANK, Hans Wolfgang Kunz, Πρόεδρος της Veridos  Ματσούκης Α.Ε., Γεώργιος Τσακίρης, Πρόεδρος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ανδρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος-Υπεύθυνος για την Ελλάδα και τις χώρες των δυτικων Βαλκανίων, NCH Capital Inc, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Πρόεδρος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, diger Freiherr von Rosen, Πρόεδρος, Frankfurter Gesellschaft & πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, Ανδρέας Ξηροκώστας, Country Manager, SAP Hellas, Cyprus, Malta Α.Ε., Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος, DHL Ελλάδας & Μάλτας Α.Ε., Christian von Staudt, Γενικός Διευθυντής, AE Consult GmbG & Co. KG, Πάνος Παλαιολόγος, Ιδρυτής και Πρόεδρος, HotelBrain Α.Ε., Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Βασίλης Βλάχος, Tax Partner, Grant Thornton, Γεωργία Σταματέλου, Επικεφαλής φορολογικού τμήματος, KPMG Α.Ε., Θωμάς Λαμνίδης, Αντιπρόεδρος|Εταίρος, KLC Law Firm, Σωτήρης Γιούσιος, Tax Senior Partner, Grant Thornton, Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος, Ernst & Young Ελλάδος, Δημήτριος Καμαργιάννης, Management Consultant, Μάριος Κολιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Alvarez & Marsal, Απόστολος Αποστολάκης, Partner, Venture Friends.

Το πολυσυνέδριο Capital + Vision αποτελείται από τον βασικό κορμό του συνεδρίου και από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες διοργανώνονται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις και από εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Παράλληλες εκδηλώσεις θα διοργανώσουν στο πλαίσιο του  Capital + Vision 2017 οι εξής: HellasFin, Global Wealth Management με θέμα: «Επενδύουμε στην Ελλάδα – Χρηματοδοτούμε τις Ελληνικές Επιχειρήσεις», το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με θέμα: «Ενεργειακή Μετάβαση και Εθνική Οικονομία: Ο ρόλος των ΑΠΕ και της ΕΕ», η GIZ (German Federal Enterprise for International Cooperation) με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για την Προώθηση Εξαγωγών: Workshop για τις προσδοκίες υποστήριξης του ιδιωτικού τομέα από τη Δημόσια Διοίκηση» και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τρεις επιπλέον εκδηλώσεις: 1. Workshop «Ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας – Τεχνικές & Διαδικασίες Συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις», 2. «Εργαλείο γνώσης για τους ενεργειακούς ελέγχους το σεμινάριο EUREM – European Energymanager» και 3. Workshop της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Νομικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου, με θέμα: «Νομικά ζητήματα των Nέων Tεχνολογιών».

Στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι η αναζήτηση συνεργιών και νέων συνεργασιών μεταξύ της Ελλάδας, της Γερμανίας και άλλων χωρών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη συμμετοχή στο συνέδριο, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τηλ. 210 6419023, E-Mail: [email protected] ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.capitalvision.gr