ΤΡΙΠΟΛΗ: Ημερίδα για το Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014-2020»

0
117
Ο Δήμος Τρίπολης και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα για το Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014-2020», την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, 11:00–13:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης – αίθουσα Παναγιώτη Αλεξόπουλου.

Οι Δήμοι καθώς και οι διαδημοτικοί και τοπικοί φορείς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη, για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014-2020».

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα Σχέδια συνεργασίας του προγράμματος με ειδική αναφορά στις προϋποθέσεις συμμετοχής, στο ύψος της κοινοτικής επιχορήγησης και στις δράσεις που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν αλλά και να παρουσιαστούν οι τελευταίες προσκλήσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» χρηματοδοτεί διακρατικά σχέδια συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού ώστε να βοηθήσει τους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης να συνεργαστούν σε διασυνοριακό επίπεδο και να δώσει νέες προοπτικές σε νέους καλλιτέχνες και στους επαγγελματίες του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα.

Παραδείγματα διακρατικών σχεδίων συνεργασίας είναι η διασυνοριακή ανταλλαγή έργων τέχνης μέσω δανεισμού, διεθνών περιοδειών και εκθέσεων, καθώς και οι συμπαραγωγές, οι κοινές περιοδείες και οι παραστάσεις πολιτιστικών οργανισμών από διαφορετικές χώρες.