Ημερίδα: «Το παιδί και τα δικαιώματά του, σκέψεις -προτάσεις»

0
198

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, η 2470 Περιφέρεια διεθνούς Ρόταρυ πραγματοποιεί στις 31 Μαϊου 2018 και ώρα 16.00 -20.30 ημερίδα με θέμα «Το παιδί και τα δικαιώματά του, σκέψεις -προτάσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Webster Athens, στην Πλάκα.

Με δύο μεγάλες ενότητες, «Το παιδί και τα δικαιώματά του κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης», «Οι έφηβοι και τα δικαιώματά τους» και υποενότητες, όπως «Τα δικαιώματα του παιδιού στο φάσμα του αυτισμού», «Η φυλακή και το έγκλειστο παιδί», «Πρόληψη και εμβόλια», «Περιβάλλον και δικαιώματα του παιδιού» κ.α. διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της Ιατρικής, της Υγείας, του Περιβάλλοντος και της Οικονομίας εκθέτουν τις απόψεις τους για ένα θέμα που είναι και θα παραμείνει υψίστης προτεραιότητας για τις κοινωνίες.

Η ημερίδα τελεί υπό την τιμητική προεδρία του καρδιολόγου, καθηγητή θεραπευτικής του πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Σάββα Τουμανίδη.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Βάσω Γεννηματά, η γιατρός Μαριάννα Καλοειδά, ο γιατρός Μάνος Καραβαλάκης, η οικονομολόγος Μαρίζα Οικονόμου, η φιλόλογος Τερέζα Δελία, και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ευτύχιος Ζάρκος.

Συμμετέχουν οι Ροταριανοί `Ομιλοι Αθήνας – Λυκαβητού και Κορίνθου.

Την ημερίδα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Σάγια Τσαουσίδου και Ελευθερία Νταβαντζή.

Χορηγός επικοινωνίας: Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων