Γιορτή Προστασίας Πολιτών

0
1232

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής και Πιστοποιήσεων για τις δράσεις στις οποίες έλαβε μέρος η πλειονότητα των Μελών των Διασωστικών Εθελοντικών Ομάδων στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, της 5ης Γιορτής Προστασίας Πολιτών που πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Αμαρουσίου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντίστοιχα.

Εκατοντάδες εθελοντές βρέθηκαν εκεί και δήλωσαν για άλλη μια φορά την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπό τους. Με αυτοθυσία και με γνώμονα το κοινό καλό οι εθελοντές είναι πάντα έτοιμοι για να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί. Ευχή όλων φυσικά να μην έχουμε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.


Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υποστράτηγος Γλυμής Δημήτριος ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ΠΝ και ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Αναστόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Πολεμικού Μουσείου.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των  Dr. Zong-Ping WU Associate Professor, Graduate School of Disaster Management, Central Police University, Taiwan και Dr. Chih-Long PAN Assistant Professor, Research Center for Soil & Water Resources and Natural Disaster Prevention, National Yunlin University of Science and Technology, της Taiwan οι οποίοι πρόσφεραν αναμνηστικά της χώρας τους στον Υπουργό Ναυτιλίας και στους διοργανωτές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Να υπογραμμίσουμε ότι το Ερευνητικό Κέντρο SWAN είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ταιβάν για φυσικές καταστροφές -ανήκει στο Εθνικό Πανεπιστήμιο YUNLIN- και από τα σημαντικότερα Ερευνητικά Κέντρα της Νότιο Ανατολικής Ασίας.

Παρόντες και ο Αντιπρόεδρος ΕΠΑΥΠΣ Δρ. Μιχαήλ Χάλαρης – Αντιπύραρχος ΠΣ, Συντονιστής Εκπαιδευτικής Διαδικασίας ΔΔΠΜΣ, ο κ. Πλούταρχος Κέρπελης Prof. Master / Προϊστ/νος Δ/νσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας – Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Βασίλειος Κρητικός, ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Αλέκος Κόκκαλης Ο. Πυροφυλακής, Δημοσιογράφος, ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Δημήτριος Κακογιαννάκος, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου κ. Θωμάς Ρουμπάκος, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Τσιρογιώργης, ο Επιπυραγός Π.Σ. Βασίλειος Βορριάς, ο Μετεωρολόγος Αναστάσιος Αρνιακός, ο Ευστάθιος Ανθόπουλος Γραμματέας Πολιτικής  Προστασίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Ευάγγελος Μπεξής, Διευθύνων Σύμβουλος ESTIA TV, το κανάλι το οποίο κάλυψε αποκλειστικά όλη τη Διοργάνωση, η Διεθνής Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα. Σάγια Τσαουσίδου, ο Επικεφαλής τoυ Hellenic Media Group κ. Δημήτριος Κανναβός.

Επίσης χαιρέτησαν και τίμησαν την εκδήλωση οι Εκπαιδευτές Υγρού Στοιχείου ΙΔΑΦΚ, κ. Κυριάκος Ποζίδης της Σχολής Mediterranean Dive Center, η κα. Νιόβη Σαχινιάν Ιδρύτρια της 1ης Ναυαγοσωστικής Σχολής ΕΚΕΘΑΔΕ, ο Εκπαιδευτής ΙΔΑΦΚ κ. Νικόλαος Δεληολάνης Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας της σχολής ΑΕΙΜΑΧΩΝ που υποστήριξαν την διοργάνωση σε όλη την διάρκειά της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Εκπαιδευτές, τους Εισηγητές, τους Φορείς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, και Εθελοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν, ως χορηγοί, καθώς επίσης το τηλεοπτικό συνεργείο του ΕSTIA TV και τον κ. Παναγιώτη Καραγάτσο Drone Pilot για τις εναέριες καλύψεις, που απογείωσαν τη διοργάνωση δίνοντας της πνοή, βοηθώντας να μεταδοθεί το μήνυμα του εθελοντισμού στην πολιτική προστασία.

Η τελετή απονομής ολοκληρώθηκε με την συνεργασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ο οποίος υποστήριξε θερμότατα την εκδήλωση, με την διάθεση του χώρου στην ΑΙΘΟΥΣΑ Α΄ ΚΑΠΗ, Αργυρούπολης Αττικής.