80 χρόνια περιοδικού και περιφερειακού τύπου

0
149

Στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα Πέννυ Καλύβα, τονίζοντας ότι η ΕΔΙΠΤ φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής. Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Περιοδικός και Περιφερειακός Τύπος στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ειδικά μετά την άδικη επιβολή του 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών όλων των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ,  μίλησε ο Πρόεδρος  της Ένωσης κ. Μιχάλης Σαββάκης.

Την πίτα ευλόγησε  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την έκοψε η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, η οποία είναι και επίτιμο μέλος της ΕΔΙΠΤ.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Χρήστος Σίμος,  τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Παπαηλιού, τη Νέα Δημοκρατία η Βουλευτής κα Σοφία Βούλτεψη, το Κίνημα Αλλαγής ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Καρράς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες  ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Κατσίκης, το ΚΚΕ ο Βουλευτής κ. Μανώλης Συντυχάκης και το Δήμο Αθηναίων ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας. Ακόμα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων,  Πρόεδροι αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων και αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

 

ΕΔΙΠΤ, Έτος Ιδρύσεως 1939

ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 25, 106 74 ΑΘΗΝΑ                                                                       

ΤΗΛ.: 210 72.20.875, FAX: 210 72.15.128                                         

E-mail: [email protected], http://www.edipt.gr