Μήνυμα νίκης για το Δήμαρχο Αγρινίου από την Αθήνα

0
269

Με τη θερμή υποστήριξη των Αγρινιωτών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η ομιλία  του Γιώργου Παπαναστασίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Οι ετεροδημότες της πρωτεύουσας υποδέχθηκαν το δήμαρχο Αγρινίου και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με ενθουσιασμό δίνοντας έτσι το μήνυμα νίκης και στήριξης. Ίδιαίτερη στιγμή η είσοδος του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην αίθουσα που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο του Δημάρχου Αγρινίου: “ Έχω έρθει σήμερα εδώ με πολύ χαρά και ενθουσιασμό. Είναι άλλωστε γνωστοί οι δεσμοί των Ευρυτάνων με τους  Αιτωλοακαρνάνες. Ο κύριος λόγος όμως είναι η  προσωπική φιλία μου με τον Δήμαρχό σας. Ο Γιώργος είναι ένας σπάνιος άνθρωπος γιατί συνδυάζει την υψηλή νοημοσύνη με το ήθος. Είναι δουλευταράς είναι επίμονος και  ξέρει να αρχίζει και να τελειώνει ότι αναλαμβάνει. Όχι μόνο κατάφερε να πάρει από το πρόγραμμα  της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  τα περισσότερα έργα αλλά και να εξασφαλίσει πρόσφατα 17 εκ. ευρώ για τον αγωγό στο Καστράκι. Όπως καταλαβαίνετε έριξε αλάτι στις πληγές των υπόλοιπων δημάρχων. Θα είμαι υπερήφανος να συνεργαστώ μαζί του την επόμενη ημέρα στην ΚΕΔΕ».

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές  Τόνια Αράχωβα και  Στέλιος Κυμπουρόπουλος,  οι πρώην Βουλευτές Δημήτρης Σταμάτης και Απόστολος Κωστόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Βαληνάκης, οι  υπ.βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Βασίλης Φεύγας, και η υπ.Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου.

Η Διεθνής Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ευρωπαίων  Δημοσιογράφων και Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος Σάγια Τσαουσίδου συντόνισε την εκδήλωση.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Γιώργου Παπαναστασίου

Οι περισσότεροι από εσάς ζείτε χρόνια  στην Αθήνα.

Γνωρίζω όμως ότι παρακολουθείτε στενά όλα όσα αφορούν τον τόπο μας.

Ξέρω ότι νοιάζεστε για ότι συμβαίνει στην πόλη.

Και εσείς ξέρετε ότι είμαστε η Δημοτική Αρχή που διακρίνεται για τη συνέπεια των λόγων και των πράξεών της.

Η Δημοτική Αρχή των ρεαλιστικών προτάσεων.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και ο απολογισμός του έργου, μας δίνει την ικανοποίηση ότι έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε πολύ περισσότερα από όσα είχαμε υποσχεθεί.

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα, σε κάθε γωνιά του Δήμου, για όλους τους πολίτες. 

Οραματιστήκαμε  το Αγρίνιο ως μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ανοιχτούς ορίζοντες.

Καταφέραμε  να αναδείξουμε  την κάθετη σύνδεση με την  Ιόνια Οδό ως κυρίαρχο στρατηγικό στόχο.

Με μεθοδική και συστηματική δουλειά χτίσαμε συμμαχίες και  συμβάλλαμε στην υλοποίηση της υπέροχης προσφοράς συμπατριώτη μας με τη σύνταξη  ολοκληρωμένης μελέτης.

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς ακόμη και τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο προκειμένου να μη χάσει το Αγρίνιο καμία ευκαιρία.

Απτό  παράδειγμα η πρόσφατη ένταξη του έργου: «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το φράγμα Καστρακίου έως τις κεντρικές δεξαμενές Αγρινίου»   ύψους 17,8 εκ. ευρώ.

Ένα έργο που  το ζητούσε χρόνια η κοινωνία και καταφέραμε να το εντάξουμε.

Έχετε  ακούσει να μιλάμε για την ΒΑΑ. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι εντάξαμε ένα ακόμη σημαντικό έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πρόκειται για το 4ο έργο της ΒΑΑ προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση  9 σταθμών  ηλεκτρικών ποδηλάτων,  εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.  Συνολικά θα τοποθετηθούν 81 ηλεκτρικά ποδήλατα και δύο ποδήλατα ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους που καλύπτουν μεγάλο τμήμα του Δήμου.

Με προενταγμένα έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ αλλάζουμε την πόλη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και  ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Αγρινίου.

Όσοι από εσάς ήρθατε  πρόσφατα στο Αγρίνιο θα είδατε τα έργα που ξεκίνησαν στην είσοδο της πόλης. Πρόκειται  για το πρώτο έργο της ΒΑΑ,  την αναβάθμιση της Ν.Α. εισόδου της πόλης,  περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται  μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων. Το έργο αυτό, 4,8 εκ ευρώ,συμβάλλει μεταξύ άλλων στη τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ξεκίνησαν και εκτελούνται ήδη τα έργα του  εκσυγχρονισμού  και επέκτασης υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας, 1,2 εκ ευρώ.

Αναδεικνύουμε υποβαθμισμένα τμήματα του Δήμου δημιουργώντας χώρους πρασίνου, διαδρομών περιπάτου και σύγχρονης παιδικής χαράς με το έργο«Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης» προϋπολογισμού 2, 8 εκ. ευρώ.

Έργο το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και μέσα στο καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής.

Προχωράμε στην ανακατασκευή του πάρκου Αγρινίου. Με υπομονή και επιμονή καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους και τις τρικλοποδιές.

Η μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δασαρχείο Αγρινίου και σε λίγες μέρες θα έχουμε

την οριστική έγκριση από την Αποκεντρωμένη διοίκηση.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, οδεύει προς  δημοπράτηση το νέο κτήριο του 7ου Γυμνασίου που αποτελούσε όνειρο για την εκπαιδευτική κοινότητα. Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας κάναμε συνεχείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση και τη συντήρηση των σχολείων  τόσο στη πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες.

Αυτό ήταν και είναι το σχέδιο  μας.

Να  γίνει το Αγρίνιο μια πόλη  ανθρώπινη για την τωρινή και τις επόμενες γενιές.

Να απελευθερώσουμε κοινόχρηστους χώρους  να δημιουργήσουμε εστίες πρασίνου σε όλες τις γειτονιές.

Εξαγοράσαμε το τρίγωνο στην οδό Γρίβα και Παναγοπούλου και παράλληλα με την ανάπλαση της οδού Γρίβα κατεδαφίσαμε τα ετοιμόρροπα κτίρια για να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

Εντάξαμε στο πράσινο ταμείο και οδεύει προς δημοπράτηση η ανάπλαση των πεζοδρόμων πέριξ της οδού Αντωνοπούλου.

Ταυτόχρονα έχουμε προβεί στην εξαγορά οικόπεδου 400 μέτρων για τη δημιουργία παιδικής χαράς στο κέντρο των πεζοδρόμων.

Ήδη έχουμε κατασκευάσει 13 νέες παιδικές χαρές, με ασφαλή και πιστοποιημένα παιχνίδια για τα παιδιά μας και  παραδίδουμε σύντομα 46 ακόμη νέες παιδικές χαρές  σε όλο το εύρος του Δήμου οι οποίες ήδη τοποθετούνται.

Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης.

Χτίσαμε βήμα βήμα με τον Εμπορικό Σύλλογο  Αγρινίου μια φιλόδοξη  πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην   καρδιά της πόλης  κάνοντας πράξη τη σύνθεση δυνάμεων.

Εξασφαλίσαμε κονδύλι 3,2 εκ ευρώ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών του επιχειρηματικού κόσμου του Αγρινίου.

Αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες  που βελτίωσαν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Στο τομέα της καθαριότητας με μειωμένο προσωπικό  και χωρίς δυνατότητα να επανδρώσουμε το τμήμα καταφέραμε να εισπράττουμε συγχαρητήρια για την καθαρή πόλη μας ακόμη και από τους επισκέπτες.

Ενισχύσαμε τις υφιστάμενες υποδομές με  νέα απορριμματοφόρα και νέους κάδους.

Παραλάβαμε ένα ΧΥΤΑ  προβληματικό με προβλήματα τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να λειτουργεί υποδειγματικά διασφαλίζοντας πλήρως τις  περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Πριν λίγες μέρες ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του και παράλληλα περιμένουμε την

έγκριση  ένταξης της επέκτασης σε άλλα 80 στρέμματα και της μετατροπής τους σε ΧΥΤΥ  με ταυτόχρονη κατασκευή και του εργοστασίου απορριμμάτων που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση και περιμένουμε την οριστική του έγκριση.  Θα λύσουμε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων για ακόμη 50 χρόνια.

Αρχές καλοκαιριού παραδίδουμε ένα έργο που το Αγρίνιο είχε ανάγκη.

Η επέκταση του  βιολογικού  καθαρισμού  ολοκληρώνεται και παίρνει τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Φροντίζουμε ακόμη για την ποιότητα του οδικού δικτύου στο Αγρίνιο και τις δημοτικές ενότητες  και τη βελτίωση, αντικατάσταση και επέκταση του φωτισμού με την αξιοποίηση της τεχνολογίας των αποδοτικότερων και οικονομικότερων λαμπτήρωνLED.

Δώσαμε έμφαση στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της ραχοκοκαλιάς του Αγρινίου και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας.

Για 5 χρόνια στηρίξαμε το θεσμό «ελαία» ο οποίος στοχεύει   στην ανάδειξη του  ρόλου της ελιάς και του ελαιολάδου  στην παγκόσμια αγορά.

Μέσα από αυτόν το θεσμό προβάλλουμε όλα τα τοπικά προϊόντα μας  και την αξία τους.

Φέτος η  πόλη,πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, τίμησε τους ευεργέτες της. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην οικογένεια Παπαστράτου στις οποίες  οι Αγρινιώτες έδωσαν δυναμικό παρών  αναγνωρίζοντας την προσφορά της οικογένειας.

Κυρίες και κύριοι,

Σ’αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης, βασική προτεραιότητά μας ήταν βεβαίως η κοινωνική προστασία, η αρωγή και η πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ανάγκη, αλλά και η αποτελεσματική παροχή των κοινωνικών υποδομών που χρειάζεται κάθε οικογένεια στην καθημερινότητά της.

Στην κατεύθυνση αυτή, εκσυγχρονίσαμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Και ενισχύσαμε τις πολύτιμες δράσεις της Βοήθειας στο Σπίτι, των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ, των ΚΔΑΠ για ανθρώπους με αναπηρία,

Δημιουργήσαμε 4 βρεφικά τμήματα για πρώτη στην πόλη αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη μαςστις εργαζόμενες μητέρες.

Και όλα αυτά χωρίς  τροφεία για κανένα δημότη.

Σημαντικότατη είναι ακόμη η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου,

Του Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, του ΚέντρουΚοινότητας για τους Ρομά συμπολίτες μας, Των Δομών Αστέγων, του  Κέντρου Ημέρας  και του Υπνωτηρίου που δημιουργήσαμε εκτου μηδενός. 

Κυρίες και κύριοι,

Καταφέραμε τόσα πολλά με τόσα λίγα.

Σε μια σκληρή οικονομική συγκυρία πετύχαμε να βάλουμε σε τάξη τα ταμεία του Δήμου.

Αποπληρώσαμε  και ρυθμίσαμε παλιές δανειακές υποχρεώσεις.

Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με σημαντικό όφελος για το δήμο, και μειώσαμε σημαντικά, σε περίπου έναν μήνα, τον χρόνο εξόφλησης στα τιμολόγια των προμηθευτών, δίνοντας ανάσα ζωής στην πραγματική οικονομία του τόπου μας.

Αντιμετωπίσαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα την ενίσχυση της διαφάνειας Και της αποτελεσματικότητας των δημοτικών θεσμών, ενεργοποιώντας τάχιστα και ουσιαστικά τις επιτροπές που προέβλεπε ο Καλλικράτης, αλλά και τον πολύτιμο

θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη καιτης Επιχείρησης.

Πλέον όλες οι δημοτικές αποφάσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη Διαύγεια  για πλήρη διαφάνεια καιλογοδοσία ενώ παράλληλα δρομολογούμε την ανάρτηση στο διαδίκτυο του συνόλου τωνενεργειών της διοίκησης του Δήμου.

Για πρώτη φορά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται μέσω live streaming.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο, αναφέρω ενδεικτικά την αναβάθμιση των κέντρων δημοτικών υπηρεσιών σε κέντρα υποδοχής, τη δημιουργία νέου ΚΕΠ στον Άγιο Κωνσταντίνο και  τον λειτουργικό επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πετύχαμε πολλά. Σχεδιάσαμε με τόλμη και ρεαλισμό

Το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας, τον Δήμο ξεπληρώνοντας τις  υποχρεώσεις του χθες. Δώσαμε λύσεις  σε προβλήματα που έμεναν χρόνια άλυτα.

Απαντήσαμε με υπευθυνότητα στα κοινωνικά προβλήματα της κρίσης.

Βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής στο Αγρίνιο για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ενισχύσαμε και προβάλαμε τη νέα ιδιαίτερη ταυτότητα του Αγρινίου.