Η νέα Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ

0
141

Συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τη νέα Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των συγκλίσεων και της συνεργασίας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων (Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι) για την υλοποίηση κοινών στόχων, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε σήμερα με τη νέα Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, και αντάλλαξαν απόψεις σε εγκάρδιο κλίμα για την πορεία των ευρωπαϊκών εξελίξεων, εν όψει και της έναρξης της νέας θητείας του Ευρωκοινοβουλίου, που ξεκινά την 1η Ιουλίου. 

Η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ και ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμφώνησαν, παρά τις υπαρκτές διαφορές, στην ανάγκη ενίσχυσης των συγκλίσεων και της συνεργασίας των ευρύτερων προοδευτικώνδυνάμεων (ΣοσιαλιστέςΑριστεράΠράσινοι) για την υλοποίηση κοινών στόχων, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Συμφώνησαν, επίσης, ότι αυτή η συνεργασία καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική λόγω της ενίσχυσης της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, καθώς και της ενδυνάμωσης της πιο ακραίας,συντηρητικής πτέρυγας στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνεχάρη την κα Πέρεθ για την εκλογή της και σημείωσε ως εξαιρετικά θετική την εκλογή μιας νέας και προοδευτικής πολιτικού από τον Ευρωπαϊκό νότο, στην προεδρία της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών.

Επιπλέον, την ευχαρίστησε για τη στήριξη των Ευρωσοσιαλιστών, όπως και όλων των ευρωομάδων του προοδευτικού πολιτικού φάσματος, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και τηςκυβέρνησης Τσίπρα για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, καθώς και για τη θερμή στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ  και ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχουν οικοδομήσει στενούς προσωπικούς δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης, μέσω της άριστης συνεργασίας που είχαν στα θέματα της Ισότητας των Φύλων τα τελευταία χρόνια. Η μεν Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο δε Δημήτρης Παπαδημούλης ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για Θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας.