Η Ελλάδα ευρωπαϊκό επίκεντρο και στον αθλητισμό

0
52

-Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησε και θα διοργανώσει την Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, αλλά και την Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της σύμβασης Μacolin

Την 16η Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό με την συμμετοχή περισσοτέρων από 47 χωρών θα διοργανώσει η Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου 2020. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε καταφατικά σε σχετικό διερευνητικό αίτημα από το Στρασβούργο.

Η Υπουργική Σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό είχε ανατεθεί στη Σλοβενία, η οποία ενημέρωσε ότι αδυνατεί να την διοργανώσει. Με χαρά και τιμή ανταποκρίθηκε αμέσως το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι τότε η Ελλάδα θα είναι η Προεδρεύουσα χώρα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ την προηγούμενη ημέρα, στις 4 Νοεμβρίου 2020, θα έχουν πραγματοποιηθεί η 130η Σύνοδος της Επιτροπής Υπουργών και η κορυφαία επετειακή εκδήλωση της Προεδρίας μας για τα 70 έτη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιπλέον, στην Ελλάδα θα διοργανωθεί και η 10η Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της σύμβασης Μacolin (ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες), γνωστό και ως «Group of Copenhagen», με τη συμμετοχή περίπου 25 χώρων.

Σχεδιαζόταν προ μηνών να διεξαχθεί εντός Μαΐου στο Ζάππειο, με αφορμή και την Προεδρία της χώρα μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επαναπρογραμματίζεται να διοργανωθεί στην Αθήνα, τον προσεχή Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.