Η πρώτη ρομποτική ριζική αφαίρεση προστάτη στο Νοσοκομείο Μεταξά

0
1669

Το Νοσοκομείο Μεταξά κατέγραψε σημαντική πρωτιά, μετά την απόλυτα επιτυχημένη ριζική προστατεκτομή με τη χρήση του χειρουργικού ρομποτικού συστήματος Da Vinci.

Την πρωτοποριακή επέμβαση για τα δεδομένα του δημοσίου συστήματος υγείας, έφεραν εις πέρας ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής κ. Δημήτρης Πέτσης και οι συνεργάτες του, υπό την επίβλεψη του έμπειρου ιατρού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών σε θέματα ρομποτικής χειρουργικής κ. Κυριάκου Γεωργίου.

Το Νοσοκομείο Μεταξά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο ρομποτικής χειρουργικής (και όχι μόνο) και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα με την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου στην οποία και ανήκει το Νοσοκομείο μας (καλύπτει γεωγραφικά το 50% της χώρας).

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci αποτελεί τη λιγότερο επεμβατική χειρουργική μέθοδο που διατίθεται σήμερα, συμβάλει στην ταχύτερη ανάκαμψη των ασθενών, τη μικρότερη διαμονή τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, την ταχύτερη επιστροφή τους στις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες, καθώς επίσης και στην ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και της απώλειας αίματος, με μικρότερες ουλές και ελάχιστο τραυματισμό των ιστών.