Παναγιώτης Σφαέλος στην ΕΡΤ: “Η ΕΕ πρέπει άμεσα να παρουσιάσει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης”

0
132

Με αφορμή την μεταναστευτική κρίση στη Μόρια, ο Δρ Παναγιώτης Σφαέλος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Δημητρούλη, “Αναμενόμενα & Μη”. Ο Παναγιώτης Σφαέλος είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Kent, Νομικός-Διεθνολόγος, ειδικευμένος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Μετανάστευση. Είναι επίσης Δημοσιογράφος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Ο Δρ. Σφαέλος ανέπτυξε τις απόψεις του για το θέμα της μετανάστευσης και είπε ότι τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια δείχνουν πως η ΕΕ πρέπει να αλλάξει προσέγγιση και να σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολυεπίπεδη κρίση την οποία δεν δύναται να αντιμετωπίσει χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας. Όπως είπε, η μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων από τη Μόρια στην ενδοχώρα αλλά, κυρίως, σε άλλα κράτη μέλη είναι άμεση ανάγκη. Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την ΕΕ να παρουσιάσει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αναμένεται να αναθεωρήσει τη Συμφωνία του Δουβλίνου.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

∗Ο Παναγιώτης Σφαέλος είναι Δημοσιογράφος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Kent, Νομικός-Διεθνολόγος, ειδικευμένος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Μετανάστευση