Διαδικτυακή συζήτηση: “Η διάσταση φύλου στο Πακέτο Ανάκαμψης”

0
236

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 18:00, με θέμα “Η διάσταση φύλου στο Πακέτο Ανάκαμψης”.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων, εστιάζοντας ιδίως στην οικονομική διάσταση του ζητήματος, σε συνδυασμό με το Πακέτο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Προεδρεύων της Ομάδας υψηλού επιπέδου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα και Μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμών
Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών και ισότητας των φύλων
Μίκα Ιωαννίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, και
Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Η συζήτηση (διάρκειας 45-50 λεπτών) θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Facebook (www.facebook.com/EPHellas).