Προσεχώς στο ΕΚ: πράσινα πιστοποιητικά, εμβόλια, εκτροφή ζώων σε κλουβιά

0
72

Οι ευρωβουλευτές τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ψηφίζουν για προγράμματα επενδύσεων και υγείας, ζητούν περισσότερη εταιρική ευθύνη και μεγαλύτερη στήριξη των ΛΟΑΔΜΙ.

Ψηφιακά Πράσινα Πιστοποιητικά

Την Τρίτη πρωί, τα μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών συζητούν τη θέσπιση ενός Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού που θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσον ένας ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, εάν έλαβε πρόσφατα αρνητικό αποτέλεσμα σε εξέταση για τη νόσο, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το αν έχει προηγουμένως νοσήσει. Τον Μάρτιο, το Κοινοβούλιο συμφώνησε να επιταχύνει τη νομοθετική διαδικασία ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και με τους λιγότερους δυνατούς περιορισμούς το φετινό καλοκαίρι.

Εμβόλια Covid-19

Οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού ενδέχεται να καταστήσουν αναγκαία την αναπροσαρμογή των ήδη εγκεκριμένων εμβολίων. Την Πέμπτη, τα μέλη της επιτροπής δημόσιας υγείας συζητούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης των εν λόγω προσαρμογών. Η σχετική ψηφοφορία διεξάγεται την Παρασκευή.

Απαγόρευση της εκτροφής ζώων σε κλουβιά

Μια πρωτοβουλία πολιτών υπέρ της απαγόρευσης της εκτροφής ζώων σε κλουβιά βρίσκεται στο επίκεντρο δημόσιας ακρόασης την Πέμπτη πρωί. Στη δημόσια ακρόαση αναμένεται να συμμετάσχουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας To Τέλος της Εποχής των Κλουβιών, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επίτροποι και εμπειρογνώμονες.

Σχέσεις ΕΕ-Ινδίας

Την Τρίτη, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων ψηφίζει σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας, ενόψει της συνόδου κορυφής, στις 8 Μαΐου.

Ζωντανή μετάδοση αθλητικών εκδηλώσεων

Η ψηφιακή πειρατεία βλάπτει τους διοργανωτές ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων, θέτοντας παράλληλα κινδύνους για τους διαδικτυακούς χρήστες που ενδέχεται να πέσουν θύματα κακόβουλων λογισμικών ή κλοπής των προσωπικών τους δεδομένων. Την Τρίτη, η επιτροπή νομικών υποθέσεων ψηφίζει έκθεση που προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.