0
76

Η είσοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες βάφτηκε πράσινη από δεκατέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace, οι οποίοι έριξαν πράσινο νερό στο πάτωμα για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΓΠ).

Η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση κατηγόρησε τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι βρίσκονται στο κτίριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αγροτική πολιτική της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια, ότι την πλασάρουν ως πράσινη μεταρρύθμιση, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ξέπλυμα.

«Αυτή η ΚΓΠ πρόκειται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη βιομηχανική εκτροφή ζώων και την παραγωγή ζωοτροφών που καταστρέφουν τη φύση, καταστρέφουν το κλίμα, αυξάνουν τον κίνδυνο νέων πανδημιών και θέτουν εκτός παιχνιδιού τους μικροκαλλιεργητές», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής της γεωργικής πολιτικής της Greenpeace, Marco Contiero.

Η Greenpeace επεσήμανε ότι η τρέχουσα πολιτική έχει καταδικαστεί από επιστήμονες, από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος, καθώς και από το BirdLife και το ClientEarth, και η ανάλυση διαπίστωσε ότι «η συμφωνία της ΚΓΠ που η ΕΕ οριστικοποιεί αποτυγχάνει σε όλα τα μέτωπα».

«Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν, ο καταστροφικός αντίκτυπος της ΚΓΠ στη φύση, το κλίμα και τη δημόσια υγεία παραμένει αμετάβλητος», ανέφερε η οργάνωση.