myConsulLive – Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από Προξενική Αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών

0
443

Κλείστε ψηφιακό ραντεβού για να εξυπηρετηθείτε από εξειδικευμένο υπάλληλο Προξενείου του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε να ωφεληθείτε από παρεχόμενες υπηρεσίες προς Έλληνες του Εξωτερικού.

Παρέχονται:

Έκδοση Πιστοποιητικού Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού

Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης

Βεβαίωση διαμονής

Αντίγραφο ή απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης

Δήλωση δικαιούχου σύνταξης

Αιτήσεις/Αναφορές

Για να κλείσετε το ψηφιακό σας ραντεβού θα χρειαστεί να καταχωρίσετε:

  1. το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σας
  2. την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
  3. το τηλέφωνο επικοινωνίας σας
  4. τη διεύθυνση κατοικίας στην αλλοδαπή
  5. την ημερομηνία γέννησής σας
  6. τον τόπο γέννησης
  7. τον αριθμό διαβατηρίου / ταυτότητας

Σημειώστε πως το ραντεβού μπορεί να το κλείσει και κάποιος άλλος για εσάς. Στην τηλεδιάσκεψη όμως θα πρέπει να είστε εσείς.

Ο  υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης είπε τα παρακάτω για την υπηρεσία «MyConsulLive»

Δεν μένουμε στα λόγια! Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας!

Η πρωτοποριακή υπηρεσία «MyConsulLive», δηλαδή η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών από τις προξενικές μας Αρχές, συνεχίζει να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνουμε την προσθήκη 21 επιπλέον Πρεσβειών και προξενικών Αρχών σε 15 χώρες και πλέον η υπηρεσία «MyConsulLive» διατίθεται συνολικά από 42 Πρεσβείες και προξενικές Αρχές σε 20 χώρες!

Δεν σταματάμε στιγμή τις εντατικές προσπάθειες για αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες του εξωτερικού, προκειμένου να είμαστε δίπλα στους απανταχού Έλληνες και να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με τη μητέρα Πατρίδα.