Αθήνα: Εκδήλωση «Προκλήσεις Δικαίου στην Ευρώπη του Μέλλοντος» στην Ρωμαϊκή Αγορά

0
295
Προκλήσεις Δικαίου στην Ευρώπη του Μέλλοντος

Από τη Ρωμαική Αγορά χθες, σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) EPLO -European Public Law Organization σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών Greek Ministry of Foreign Affairs | Η Ελλάδα στον Κόσμο και την Περιφέρεια Αττικής,

με θέμα «Προκλήσεις Δικαίου στην Ευρώπη του Μέλλοντος», στείλαμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει την ιστορική υποχρέωση να πρωτοστατήσει στην εποχή των μεγάλων προκλήσεων γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα & το κράτος δικαίου.

Με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Διευθυντής του EPLO, καθηγητής κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης Giorgos Patoulis, καθώς και ο  Ιταλός Συνταγματικός Δικαστής και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Giuliano Amato.

Μεταξύ των προσκεκλημένων, σημαντική  ήταν η παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής & πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δυτικού Τομέα Αθηνών, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε και επιδιώκουμε την φωνή όλων των Ελλήνων να ακουστεί, δυναμώνοντας την παρουσία μας μέσα στην Ευρώπη , γιατί στη χώρα μας αξίζει να είναι και θα είναι πρωταγωνίστρια  στο ευρωπαικό όνειρο και εγχείρημα.

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Το Μέλλον της, το Μέλλον μας είναι στα χέρια μας!