3 + 1 πράγματα που θα χρειαστεί ο σκύλος σας στις χειμερινές διακοπές

0
294
σκύλος

Ο χειμώνας αποτελεί μια εποχή που αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων επιλέγουν να πάνε διακοπές. Ο τετράποδος φίλος τους προφανώς δε θα μείνει πίσω. Τι θα χρειάζεται λοιπόν ένα σκυλάκι στις χειμερινές του διακοπές;

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μόνο λάτρης των χειμερινών σπορ για να επιλέξει να πάει διακοπές τον χειμώνα. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν ειδυλλιακούς προορισμούς για να περάσουν λίγες μέρες μακριά από την κουραστική καθημερινότητα.

Για κάποιους ιδιοκτήτες σκύλων ίσως ο χειμώνας να μοιάζει καταλληλότερη εποχή σε σχέση με το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και αρκετός χρόνος της ημέρας πρέπει να καταναλώνεται σε κάποια παραλία. Ο χειμώνας δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να επισκεφτούν βουνά και χωριά, όπου μπορούν να βγουν για μεγάλους περιπάτους με τα σκυλιά τους, χωρίς να χρειαστεί αυτά να ταλαιπωρηθούν από την πολλή ζέστη.

Τι θα χρειαστεί λοιπόν οπωσδήποτε ο σκύλος μας στις χειμερινές του εξορμήσεις;

1 Κολάρο Σκύλου
Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο και όμως για αρκετούς ιδιοκτήτες δεν είναι. Τα κολάρα σκύλου είναι σημαντικά για διάφορους λόγους και όταν κανονίζουμε εκδρομή στη φύση δεν πρέπει για κανένα λόγο να τα ξεχάσουμε. Αρχικά, ο σκύλος μας όταν πάει σε ένα καινούργιο μέρος είναι λογικό να είναι περίεργος για το περιβάλλον γύρω του. Επίσης, σε αντίθεση με τις καθημερινές βόλτες στη γειτονιά, εκεί δε γνωρίζει την περιοχή.
Μία απροσεξία από τη μεριά του ιδιοκτήτη και το σκυλάκι μπορεί να χαθεί. Τα κολάρα σκύλου βοηθούν στο να είναι γραμμένες πάνω οι απαραίτητες πληροφορίες, έτσι ώστε στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι που θα τον βρουν να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη του.

2 Σαμαράκι και Λουρί Σκύλου
Το σαμαράκι σκύλου όπως και το λουρί σκύλου είναι απαραίτητα για τις βόλτες, γι’ αυτό και δεν πρέπει για κανένα λόγο να τα αμελήσουμε. Θα πρέπει πάντα να προνοούμε τόσο για την ασφάλεια του κατοικίδιου μας, όσο και για την ασφάλεια των γύρω μας. Σε ένα μέρος όπου δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα συμπεριφερθεί ο σκύλος μας ή δε γνωρίζουμε με τι ανθρώπους θα συναναστραφούμε θα πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι. Το σαμαράκι
και το λουρί είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούμε να κινούμαστε άνετα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια και για να απολαύσουμε τόσο εμείς όσο και ο σκύλος μας τις ομορφιές του προορισμού που θα επισκεφτούμε.

3 Ρούχα για Σκύλους
Εάν έχετε σκύλο του οποίου το τρίχωμα είναι ιδανικό για το κρύο, τότε μπορείτε απλά να προσπεράσετε αυτή την ενότητα. Παρόλα αυτά, για αρκετά σκυλάκια, τα οποία είναι είτε μικρόσωμα είτε είναι κοντότριχα και έχουν την τάση να κρυώνουν, τότε καλό είναι πριν φύγετε για τον προορισμό σας να προμηθευτείτε προστατευτικά ρούχα για σκύλους, ειδικά εάν η τοποθεσία ενδέχεται να είναι χιονισμένη ή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε ρούχα για σκύλους, όπως πουλόβερ, αδιάβροχα μπουφάν, φορμάκια για
κάθε μέγεθος και φυλή.

+1 Κρεβάτι Σκύλου
Όταν κλείνουμε το δωμάτιο που θα μείνουμε ρωτάμε για τον αριθμό των κρεβατιών, όμως κατά πάσα πιθανότητα το κρεβάτι του σκύλου μας δεν περιλαμβάνεται σε αυτά. Εάν το σκυλάκι σας είναι εύκολο στον ύπνο, τότε σίγουρα το να πάρετε το κρεβάτι του μαζί στις διακοπές δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό. Βέβαια, όσο εύκολα και να κοιμάται κάπου ένα σκυλάκι, η αλλαγή περιβάλλοντος μπορείς να γίνει αγχωτική. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να πάρουμε κάτι μαζί μας που να το γνωρίζει, να αισθάνεται ασφάλεια κοντά του
αλλά και να έχει μυρωδιές που αναγνωρίζει. Το κρεβάτι του σκύλου μας απαντάει σε όλες αυτές τις ανάγκες, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να το πάρουμε μαζί μας. Βρείτε στο animal.gr περισσότερα κρεβάτια σκύλου.

Επισκεφτείτε σήμερα το Pet Shop animal.gr για περισσότερα προϊόντα.