Γιώργος Διδασκάλου: “Μία σύγχρονη Κιβωτός για τις Ενάλιες Αρχαιότητες δημιουργείται από το ΥΠΠΟΑ”

0
82
Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Μία σύγχρονη Κιβωτός για τις Ενάλιες Αρχαιότητες δημιουργείται από το ΥΠΠΟΑ

“Το πρώτο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά.”

Μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού επί των προκαταρκτικών μελετών μετατροπής του κτηρίου Σιλό στο Λιμάνι του Πειραιά σε Σύγχρονο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων επισφραγίζεται η θετική εξέλιξη δημιουργίας ενός χώρου ο οποίος θα φιλοξενεί όλους τους θησαυρούς του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου ελληνικού χώρου.

Αρχαιολογικό ΜουσείοΗ απαράμιλλη ομορφιά και η σπουδαιότητα των μοναδικών ενάλιων ευρημάτων θα βρουν τον κατάλληλο χώρο ώστε να αναδειχθεί η πλούσια ιστορική και πολιτισμική τους αξία προσφέροντας στον επισκέπτη μια σπάνια δυνατότητα θέασης αλλά και βιωματικής ψηφιακής πραγματικότητας.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Μουσείου θα ξεπερνούν τα 26.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ τα ενάλια ευρήματα τα οποία θα φιλοξενούνται θα ανέρχονται σε πάνω από 2.000. Πρέπει να τονιστεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 74εκ. ευρώ.

Ένα ιστορικό χρέος απέναντι στα ενάλια αρχαιολογικά ευρήματα των ελληνικών θαλασσών τα οποία δεν είχαν αναδειχθεί και παρουσιαστεί στο κοινό για δεκαετίες, σήμερα με υπερηφάνεια αλλά και σεβασμό στην πολιτισμική μας κληρονομιά εκπληρώνεται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ