Φραγκίσκος Σαργολόγος “Δηλώνω ξεκάθαρα και έμπρακτα την στήριξη μου σε όσους ομογενείς επιστρέφουν από την Ουκρανία”

0
221
Φραγκίσκος Σαργολόγος

Πριν λίγο επικοινώνησα με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κίεβο και το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης. Από την Πρεσβεία με ενημέρωσαν ότι το κλίμα είναι τεταμένο, δίχως να μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης.

Δηλώνω ξεκάθαρα και έμπρακτα την στήριξη μου σε όσους ομογενείς επιστρέφουν από την Ουκρανία ή την Ρωσία και είναι ενδεχομένως τραυματισμένοι ή βρίσκονται σε ανάγκη/μέχρι τώρα δεν υπάρχει πληροφορία για τραυματίες που έρχονται στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Η στήριξη μου αυτή αφορά τον συνάνθρωπο, ο πολέμος, για όσους τον έχουνε ζήσει, όπως οι πρόγονοι μου που υπερασπίστηκαν τα πάτρια εδάφη, κάποιοι έζησαν, κάποιοι τραυματίστηκαν αλλά σε κάθε περίπτωση επιζητούσαν την πραγματική ΕΙΡΗΝΗ.

Σε συνέχεια της προσωπικής μου επικοινωνίας  με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κίεβο της Ουκρανίας πριν λίγα λεπτά εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση μου, σε όσους έλθουν στην Ελλάδα και χρειάζονται ως πρόσφυγες πρώτες ανάγκες-θεωρώ ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη- δόθηκαν από εμένα συγκεκριμένες εγγυήσεις σχετικά με την πρόθεσή μου για βοήθεια.

Σε αυτό το σημείο και για πρώτη φορά θα ήθελα να μοιραστώ δημόσια, δεδομένου ότι το 2022, γίνονται ακόμα πόλεμοι και δεδομένου ότι πρόγονοι μου έχουν βιαστεί, σκοτωθεί και απελαθεί για το όνομα του κέρδους, οφείλω να είμαι μαζί με το συνάνθρωπο σε ένα κλίμα αλληλεγγύης.

Δε με εκφράζει και ποτέ δε θα με εκφράσει ένας ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΣ πόλεμος από όποια πλευρά κι αν είναι, ουδεμία δολοφονία αμάχων πολιτών. Είναι χρέος μας να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Πολλές φορές η αναφορά στο πρόσωπό μου γίνεται ως «ρομαντικός». Όσοι έχουν ζήσει στο πετσί τους απελάσεις, προσφυγιά και τις απέραντες δυσκολίες κατανοούν. Δε δέχομαι ουδεμία αμφισβήτηση περί τούτου.

Εν κατακλείδι, η βοήθεια, είναι από πλευράς μου δεδομένη, ακόμη και σε αυτόν τον πόλεμο που οι ρίζες του υπάρχουν χρόνια πριν.

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

Φραγκίσκος Σαργολόγος