Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ : Καταγγέλλει τις δολοφονίες δύο ακόμη Παλαιστινίων από το Ισραήλ

0
161

Την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ σε βάρος λαού της Παλαιστίνης με τη δολοφονία δύο ακόμη Παλαιστινίων, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής Φ. Μογκερίνι.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι :

«Λίγες μέρες πριν δολοφονήθηκαν δύο ακόμη Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκε ο Άϊμαν Άουντε, βουλευτής κι επικεφαλής του Κοινού ψηφοδελτίου, στο οποίο έχει ενταχθεί και το Χαντάς, που είναι οργάνωση όπου, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και το ΚΚ Ισραήλ.

Η κλιμάκωση της καταστολής και της βάρβαρης πολιτικής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού με τις δολοφονίες, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, το ξερίζωμα Παλαιστινίων (πολιτών του Ισραήλ), ακόμη κι από τις εστίες τους εντός του Ισραήλ, και τους εποικισμούς γίνεται με την ανοχή των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο διατηρούν, αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος απηύθυνε τα παρακάτω ερωτήματα προς τη Φ. Μογκερίνι :

«-Καταδικάζει τις δολοφονίες και τη χρήση βίας από το ισραηλινό κράτος που ανάμεσα σε άλλα αποσκοπούν στην απομάκρυνση Παλαιστινίων από τις εστίες τους;

 -Σκοπεύει να συνεχίσει η ΕΕ την αναπτυγμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ που νομιμοποιεί de facto τις εγκληματικές ενέργειες του;»