Σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Ενιαίας Ψηφιακής Ευρωπαϊκής Αγοράς πέτυχε η Εύα Καϊλή

0
121
Εύα Καϊλή

Ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Ενιαίας Ψηφιακής Ευρωπαϊκής Αγοράς πέτυχε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, με την συντριπτική υπερψήφιση της γνωμοδότησης της για τον κανονισμό για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, για την οποία ήταν εισηγήτρια.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πρακτική του “geo-blocking”, που συνίσταται στον αποκλεισμό πελατών από συναλλαγές στο διαδίκτυο αναμεσά σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να παύσει τις διακρίσεις εις βάρος των καταναλωτών λόγω εθνικότητας, τόπου κατοικίας ή μέσου πληρωμής. Η ευρωβουλευτής, ως η εισηγήτρια εκ μέρους της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, κατάφερε να διασφαλίσει στο κείμενο της ότι όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. θα έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών άλλων χωρών, χωρίς πλέον να ανακατευθύνονται σε άλλες ιστοσελίδες, ή να πληρώνουν διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊόν.

Όπως δήλωσε η Εύα Καϊλή “Η υπερψήφιση της γνωμοδότησης μου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την Ενιαία Αγορά, βάζοντας τέλος στις διακρίσεις μεταξύ καταναλωτών, εξαιρετικά σημαντικό για τους Ευρωπαίους αλλά και τους Έλληνες πολίτες, αφού πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους, χωρίς το φόβο να μην γίνουν δεκτές, δυσάρεστη εμπειρία που λόγω και των capital controls έχουν πιο συχνά οι Έλληνες”. Η ευρωβουλευτής προσέθεσε “επιχειρούμε να βελτιώσουμε πρακτικά την ζωή των συμπολιτών μας, και μάλιστα, να διασφαλίζουμε ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα που θα προκύπτουν από τις συναλλαγές αυτές θα παραμένουν στην Ε.Ε. όπου έχουμε υψηλό επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων.”