Συμβιβαστική λύση προσφέρουν Βρυξέλλες και ΔΝΤ στην Αθήνα

Επιστροφή της τρόικας και τη συνομολόγηση μιας συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (τεχνικά κλιμάκια) πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

0
177

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, oμάδα η οποία αποτελείται από τους επικεφαλής των θεσμών, κοινοτικούς αξιωματούχους και στελέχη της Κομισιόν, προετοιμάζει αυτές τις ώρες μια τελική συμβιβαστική πρόταση προς τις ελληνικές αρχές η οποία θα παρουσιαστεί στην Κυβέρνηση, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Πηγές τις ευρωζώνης αναφέρουν ότι η πρόταση λαμβάνει υπόψιν πολλά από τα στοιχεία του διαλόγου που έχει προηγηθεί μεταξύ θεσμών και Αθήνας και με την οποία είναι σύμφωνο και το ΔΝΤ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή εξασφαλίζει την επιστροφή της τρόικας και τη συνομολόγηση μιας συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (τεχνικά κλιμάκια) πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ενδεχομένως όλα αυτά να οριστικοποιηθούν πιθανότα και την Παρασκευή, αφού τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο να μεταβαίνει εκτάκτως στις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη.