Europass, το διαβατήριο για την κινητικότητα των πολιτών της ΕΕ … (ΒΙΝΤΕΟ)

0
238

Οι ευρωβουλευτές πρόκειται να ψηφίσουν για την αναθεώρηση του Europass, ενός συστήματος που διευκολύνει την κατανόηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ατόμων στην ΕΕ. Θέλουν να ανανεώσουν την ψηφιακή έκδοση και να καταστήσουν το εργαλείο πιο προσιτό.

 

____________________

Τα βίντεο του europarlTV προβάλλονται από το eurozoi.gr κατόπιν της από 16/2/2011 σχετικής συμφωνίας μεταξύ European Parliament web TV –  Eurozoi.gr και Argonafplia.gr.

Απομαγνητοφώνηση:
Εκατομμύρια Ευρωπαίοι μετακινούνται σε όλη την Ευρώπη για εργασία, σπουδές και εθελοντισμό κάθε χρόνο. Το σύστημα Europass απλοποιεί αυτήν τη διαδικασία παρέχοντας ένα τυποποιημένο, διαφανές πλαίσιο για επαγγελματικά έγγραφα όπως τα βιογραφικά σημειώματα, έτσι ώστε οι δεξιότητες και οι ικανότητες των πολιτών της ΕΕ να γίνονται κατανοητές σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Το Europass χρησιμοποιήθηκε από περισσότερα από 100 εκατομμύρια μέχρι σήμερα, από το 2005. Χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο ήταν πολύ περίπλοκο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να απλοποιήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έγγραφο. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να κάνουν το Europass πιο προσιτό για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες. Για να καταστεί αυτό δυνατό, ζητούν τεχνικές προσαρμογές στην πλατφόρμα. Δημιουργήθηκε επίσης ένα νέο εργαλείο: το ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο. Το ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο συγκεντρώνει τις πληροφορίες για ένα άτομο σε ένα μόνο μέρος. Μπορούμε να το φανταστούμε ως έναν ηλεκτρονικό χαρτοφύλακα, όπου τοποθετούμε όλα τα πράγματα σε ένα μέρος. Οι διαδικασίες πρόσληψης θα γίνουν ευκολότερες χάρη σε ένα ψηφιακό σύστημα δεδομένων με «πληροφορίες δεξιοτήτων» το οποίο καθιστά τις δεξιότητες και τα προσόντα πιο διαφανή σε ολόκληρη την ΕΕ. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα προστατεύει επίσης τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Ένα νέο, εκσυγχρονισμένο Europass θα διευκολύνει την κινητικότητα των πολιτών στην Ευρώπη και θα καταστήσει την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας προσιτή σε όλους.