Πρόσκληση της Κουντουρά προς στους επενδυτές να αξιοποιήσουν στην δυναμική του ελληνικού τουρισμού

0
131

“Τουρισμός, η χρυσή ευκαιρία στην ανάπτυξη”- Πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά προς στους επενδυτές να αξιοποιήσουν την εκρηκτική δυναμική του ελληνικού τουρισμού, από το βήμα του 8ου συνεδρίου του Capital Link

Πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα να αξιοποιήσει τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό σε αυτή τη δυναμική περίοδο ανάπτυξης του, απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κεντρική ομιλήτρια στην ενότητα «Τουρισμός Παράγοντας Ανάπτυξης” του 8ου Ετήσιου Συνεδρίου της  Capital Link  «Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» που πραγματοποιήθηκε στην Aθήνα.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού με συγκροτημένη εθνική τουριστική πολιτική προχώρησε στο μεγαλύτερο τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας διεθνώς που επιχειρήθηκε ποτέ. Με συγκεκριμένο σχέδιο και με στρατηγικές συνεργασίες και κινήσεις στο εξωτερικό, επιδίωξε και εξασφάλισε την αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού που αποτυπώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια

Στην αύξηση κατά 25% της τουριστικής κίνησης,
στα συνεχή ετήσια ρεκόρ διεθνών αφίξεων, εσόδων και επενδύσεων,
και στην σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, καθώς και των νέων θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη.

Το 2018, τόνισε η κα Κουντουρά, η Ελλάδα έχει εκρηκτική άνοδο του τουρισμού με διψήφια μέχρι στιγμής αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη και κεφαλαιοποιεί τα αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας.
«Με προτεραιότητα μας την ισόρροπη, δίκαιη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και σε αυτή τη νέα εποχή για την Ελλάδα, ο τουρισμός εξασφαλίζει άμεσα νέα έσοδα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και νέες θέσεις εργασίας. Αποτελεί ισχυρή αναπτυξιακή δύναμη που δημιουργεί οριζόντια και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Και εμείς φροντίζουμε αυτή την μεγάλη τουριστική δυναμική που ήδη κατακτήσαμε να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρουσίασε τις στρατηγικές προτεραιότητες για την επόμενη διετία στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για τη χώρα που περιλαμβάνει δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, άμεσης αύξησης της διαθεσιμότητας των κλινών και τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και των παρεχομένων υπηρεσιών, ένα νέο πλαίσιο για την εξειδίκευση του τουριστικού τομέα στα θεματικά τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες με επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις, προγράμματα κατάρτισης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφέρθηκε στα ειδικά προγράμματα για «Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανοικτές 365 ημέρες το χρόνο» και την εξεταζόμενη εφαρμογή ειδικών τουριστικών ζωνών για τουριστική ανάπτυξη όλο το χρόνο.

Τόνισε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχεδιάζεται ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για την ενθάρρυνση επενδύσεων σε νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών κατηγοριών, σε δίκτυα μαρίνων μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, στην ανάπτυξη νέων λιμανιών -προορισμών κρουαζιέρας, σε επενδύσεις ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, στη δημιουργία θεματικών πάρκων και στη δημιουργία τουριστικών χωριών από το ελληνικό κράτος σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη διαμονή Ευρωπαίων πολιτών πλέον των έξι μηνών.

«Καλούμε τον ιδιωτικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες σε ακόμη πιο στενή συνεργασία, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες στην ανάπτυξη προς όφελος όλων. Σας προσκαλώ να διερευνήσετε αυτές τις νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα, που σας προσφέρουμε στον τουριστικό τομέα, και που αποτελεί σήμερα μία πολύ ελκυστική πρόταση για επενδύσεις στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Ο τουρισμός είναι η μεγάλη επένδυση μας για το μέλλον, στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, στην βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στην οικονομική και την κοινωνική πρόοδο και ευημερία,» τόνισε η κα Κουντουρά.
Στο συνέδριο που τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής συμμετείχε με πάνελ με συντονίστρια την Προϊσταμένη του Γραφείου, κα Γκρέτα Καματερού και ομιλητές εκπροσώπους του τουρισμού και επενδυτές από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο κ. Πίτερ Βλήτας, Αντιπρόεδρος των αεροπορικών σχέσεων του Travel Leaders Group, η κα Μαρία Μάρκου, Πρόεδρος της Markou Global Legal Group και η κα Βενετία Kοντογούρη, Γενική Διευθύντρια της Venkon Group LLC.