Στάση εργασίας στους Δήμους την Τρίτη 3 Ιουλίου για τους συμβασιούχους

0
109

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι, έξω από το Υπ. Εσωτερικών, κήρυξε η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Οι συμβασιούχοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση μετατροπής των εργασιακών σχέσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Στην ανακοίνωσή της, με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, τονίζει:

«Συνάδελφοι συμβασιούχοι και με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας ξαναβγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει. Καθημερινά επιβεβαιωνόμαστε ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων συμβασιούχων πετιόμαστε στην ανεργία. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπερδέψανε μαζί μας. Δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά και τώρα που ήρθαν οι συνάδελφοι μέσα από τη 3Κ εμείς θα πρέπει να περάσουμε στην ανεργία. Κανένας και για κανέναν λόγο δεν θα παίξει με την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κενά στους δήμους εξακολουθούν να είναι τεράστια και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μέσα από τους προσωρινούς πίνακες από τη τελευταία προκήρυξη αλλά και αυτοί που θα έρθουν με τους οριστικούς πίνακες σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά των δήμων. Δικοί μας συνάδελφοι ήταν αυτοί που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μαζί με τη πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν μέχρι κεραίας τη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ που θέλουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, και όχι μόνο να αποδεκατίζονται από προσωπικό με σκοπό να περάσουν στο μέλλον στα χέρια των εργολάβων προκειμένου να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία τους.

Ο αγώνας για το Δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Καλούμε όλες τις επιτροπές των δήμων άμεσα να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους αλλά και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της ΣΤΑΣΗΣ αλλά και της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.

Απαιτούμε να φέρει τώρα η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ας το πάρουν χαμπάρι. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.»