Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την συγγραφέα Victoria Hislop

0
72

Την καταξιωμένη συγγραφέα Victoria Hislop, η οποία έχει διακριθεί για μυθιστορήματα τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους από τη νεότερη ελληνική ιστορία και έχει πολιτογραφηθεί τιμητικά Ελληνίδα, υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω και για όλη την στήριξη την οποία παρείχες στην Ελλάδα, μέσα από τα γραπτά σου, μέσα από τα λόγια σου, μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να στηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, αλλά πάνω απ όλα για την αγνή σου αγάπη για την Ελλάδα, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται σε ό,τι κάνεις και σε ό,τι γράφεις», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η διεθνούς φήμης συγγραφέας, η οποία πληροφορήθηκε πρόσφατα μέσω τηλεφώνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την είδηση για την απόκτηση -τιμής ένεκεν- της ελληνικής ιθαγένειας, δώρισε στον Πρωθυπουργό έναν αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Όσοι Αγαπιούνται» και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν Ελληνίδα.

Η κ. Hislop τόνισε ότι η ίδια αγαπά πάντα την Ελλάδα. «Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα», είπε.

«Για εμάς, η διαδικασία της τιμητικής σου πολιτογράφησης είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.