Είσαι επαγγελματίας οδηγός; Τι πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στην ασφάλειά σου;

0
80
μεταφορές φορτηγα

Τι πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε η ασφάλεια ενός επαγγελματικού οχήματος; Τι είναι πιο σημαντικό και τι πρέπει να προσέξετε;

Εάν η ασφάλεια του ιδιωτικού μας οχήματος θεωρείται απαραίτητη, τότε δεν υπάρχει λέξη για να περιγράψει το πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια ενός επαγγελματικού οχήματος. Τόσο το ίδιο το όχημα, όσο και το φορτίο του πρέπει να είναι ασφαλισμένα, έτσι ώστε να είμαστε πάντα κατοχυρωμένοι για το οτιδήποτε και αν συμβεί.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει λοιπόν η ασφάλεια ενός βαν ή επαγγελματικού φορτηγού;

Ασφάλεια Φορτηγών
Το πρώτο πράγμα που εξασφαλίζετε όταν έχετε επαγγελματικό όχημα είναι να αποκτήσετε το βασικό πακέτο ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως την ασφάλεια αστικής ευθύνης. Οι κίνδυνοι στους δρόμους είναι πολλοί και όταν η οδήγηση είναι βασικά το επάγγελμά σας είναι ζωτικής σημασίας να είστε καλυμμένοι για το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Ένα από τα πιο  σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αμελήσετε σχετικά με την ασφάλιση φορτηγών σας είναι η αστική ευθύνη. Η ασφάλεια αστικής ευθύνης για επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών
αποτελεί σίγουρα το πρώτο βήμα σε μία μεγάλη πυραμίδα παροχών ασφάλειας και σίγουρα πρέπει να ξεκινήσετε από εκεί.

Σύμφωνα με τον ορισμό της Αστικής Ευθύνης ως νομικού όρου πρόκειται για την περίπτωση όπου κάποιος προξενεί με πράξη ή παράλειψή του, από αμέλεια, σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά σε τρίτο και υποχρεούται να την αποκαταστήσει. Το γενικό και ευρύ νόημα του ορισμού αυτού δεν οριοθετεί με σαφή τρόπο τις απαιτήσεις που μπορεί να θέσει ο εκάστοτε θιγόμενος σε βάρος του υπαίτιου που προκάλεσε την ζημιά.

Ανεξάρτητα από το βασικό πακέτο της ασφάλειας αστικής ευθύνης, ένας επαγγελματίας οδηγός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα. Η μεικτή ασφάλεια αποτελεί μία κίνηση, η οποία σίγουρα μπορεί να σας βγάλει από την οποιαδήποτε δύσκολη θέση. Σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ασφάλειας είναι το γεγονός ότι θα λάβετε αποζημίωση είτε είστε υπεύθυνος για το ατύχημα, είτε όχι.

Ασφάλεια Φορτίου
Η ασφάλεια φορτίου αποτελεί άλλον έναν παράγοντα που πρέπει να λάβει υπόψη του ο επαγγελματίας οδηγός. Η ασφαλής μεταφορά του φορτίου είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό και πρέπει να αισθάνεται πάντα προστατευμένος. Υπάρχουν διάφορα πακέτα ασφάλισης φορτίου που μπορούν να σας καλύψουν απόλυτα. Βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει και αποκτήστε ασφάλεια για τη χρονική περίοδο που επιθυμείτε.

Η δουλεία ενός επαγγελματία οδηγού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φορτηγό και το φορτίο που αυτός μεταφέρει. Είναι σημαντικό να βρείτε την εταιρεία που πραγματικά ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις για να αισθάνεστε πάντα ασφαλείς για τον εαυτό σας, αλλά και για το όχημά σας. Επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα θα μπορέσετε να είστε ήσυχοι ότι σε περίπτωση πρόκλησης ζημιάς σε κάποιον τρίτο ή ακόμα και στο ίδιο το όχημά σας θα λάβετε άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία την αποζημίωση, έτσι ώστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας.